was successfully added to your cart.

FormaLoft toteutti näyttävän ruutulasiseinän Helsingin Kruunuhaassa sijaitsevaan ullakkoasuntoon. Lasiseinän avulla yhtenäiseen tilaan saatiin kaivattua rauhaa ilman, että avaruudesta tai valoisuudesta jouduttiin tinkimään. Tämän noin sadan neliön suuruisen kodin haasteena oli, että se oli yhtä suurta ja yhtenäistä tilaa. Asukkaiden toiveena oli kuitenkin, että asunnon eri puolet rajattaisiin paremmin omiksi tiloikseen ja näin saataisiin myös ääntä eristettyä huoneiden välillä.

fomaloft lasiseinae - Tyylikästä tilanjakoa Krunassa - Formaloft lasiseinät

Olohuoneen ja keittiön väliin päätettiin rakentaa seinä. Tavallinen seinä ei tullut kyseeseen, sillä asunnon keskellä sijaitseva keittiö on melko pimeä ja valon kulkua sinne ei haluttu estää. Niinpä lasiseinä vaikutti heti parhaalta ratkaisulta.

Asukkaat ihastuivat FormaLoftin teräksisiin ruutulasiseiniin, mutta heitä mietitytti miten sellaisen asentaminen vinoon kattoon onnistuisi? Miten ruudut toimii vinokaton alla? Entäs miten teknillisesti rakennelma toteutetaan? Heille olikin positiivinen yllätys, että vino katto ja tilan haasteellisuus kääntyi loistavasti Formaloftin avulla voittoon.

formaloft lasiseinae - Tyylikästä tilanjakoa Krunassa - Formaloft lasiseinät

Ruutulasien koko ja muut yksityiskohdat vaikuttavat suuresti siihen,miltä lopputulos näyttää. Siksi ne mietitään aina tapauskohtaisesti ja asukkaan toiveiden mukaisesti juuri kyseiseen tilaan sopivaksi.

Tässä tapauksessa päädyttiin suhteellisen erikoisiin ruutuihin, jotka suurenee kattoa kohtaan ja tekivät tilasta arvokkaamman näköisen. Lisäksi lasiseinän kapeasta yläosasta päätettiin jättää ruudut kokonaan pois, jotta lopputuloksesta saatiin mahdollisimman ilmava.

formaloft liukuovi - Tyylikästä tilanjakoa Krunassa - Formaloft lasiseinät

Tilan erikoinen muoto toi asennusprosessiin omat haasteensa, mutta ongelmat saatiin ratkottua yksitellen matkan varrella. Lopputulos on juuri sellainen, kun asukkaat olivat toivoneetkin. Näyttävä lasiseinä rajaa tiloja ja tuo kaivattua rauhaa, mutta ei estä valon kulkua huoneesta toiseen.

Yksi asiakkaan kommenttia oli: ”…tilattiin jakoseinä mutta jotenkin saatiin samalla lisää tilaa asuntoomme!” Miksikö näin? – koska onnistunut tilanjako tuo samaan tilaan lisää toimivuutta, ryhdikkyyttä ja elämisen iloa! Formaloft tekee samasta neliömäärästä tehokkaampaa ja se tuntuu ihan oikeasti!

formaloft lasi ikkunat - Tyylikästä tilanjakoa Krunassa - Formaloft lasiseinät